Onderhoud

Uw auto betrouwbaar en bedrijfszeker houden!

Belangrijke eisen aan een auto zijn betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat, want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Wij, als gerenomeerd autobedrijf, weten precies wat er gedaan moet worden om uw auto in topconditie te houden.

Door de steeds beter wordende techniek zijn onderhoudsintervallen de afgelopen jaren verlengd. Vroeger was doorsmeren en olie verversen iedere 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 km of meer geen uitzondering meer. Toch blijft regelmatig onderhoud altijd noodzakelijk.

Met uitzondering van onvoorziene reparaties, kunnen we een redelijk goede inschatting maken van wanneer het nodig is om bepaalde onderdelen te vervangen. Een accu gaat doorgaans zo’n 4 jaar mee, remblokken vóór meestal zo’n 60.000 km, terwijl remblokken achter wel het dubbele halen. 

Bezoekt uw auto slechts één keer per jaar onze werkplaats voor onderhoud, dan is het aan te bevelen dit bezoek te combineren met een APK.

 

      

Copyright © Autobedrijf Steenbergen 2023 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring